Paj med vit chokladmousse

1. Pajbotten: Blanda snabbt ingredienserna till pajdegen i matberedare och. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Låt deg och form stå ca 1 tim i kylen.
2. Sätt ugnen på 200°. Nagga pajdegen med en gaffel. Grädda den mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna.
3. Chokladmousse: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Finhacka chokladen. Koka upp 1 dl vispgrädde. Ta kastrullen från värmen och blanda ner chokladen. Vispa till en slät kräm med visp eller kör med en mixerstav.
4. Ta upp gelatinbladet och tillsätt i den varma krämen. Rör tills det löst sig. Låt krämen svalna till en rumstemperatur på 20°. Vispa 2 1/2 dl grädde, men inte för hårt. Vänd ner den i chokladkrämen.
5. Vispa äggvitorna med citronsaft och en tredjedel av sockret till en maräng. Tillsätt resten av sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Det tar lite tid. Vänd ner marängen i chokladmoussen.
6. Bred ut chokladmoussen i pajskalet. Lägg på bären. Värm försiktigt gelén i en kastrull och pensla den över bären. Garnera med citronmeliss.

Recept från