Pad Thai

I den thailändska maträtten pad thai kan ingredienserna varieras efter tycke och smak. Här är ett vegetariskt grundrecept, som ofta kompletteras med wokade räkor eller kyckling.

Syrlig nudelsallad Receptbild - Allt om Mat
Holger Edström

Pad Thai

Ingredienser 4 portioner

200 g risnudlar, blötlagda i kallt vatten
60 g tofu, i tärningar
4 st vitlöksklyftor, hackade
100 g vitkål, strimlad
4 st salladslökar, i bitar
2 st ägg
2 msk olja
limeklyfta
200 g böngroddar
gurka, skivad
jordnötter, krossade
Smaksättning:
2 tsk strösocker
1 msk fisksås
mörk soja, 4 droppar
2 msk sweet chilisås, eller tamarindjuice

Pad Thai

1 Låt nudlarna rinna av i ett durkslag. Ta bort roten på böngroddarna, den smala svansen. Skölj groddarna och låt rinna av.
2 Woka tofun i olja några minuter så att den får lite färg. Rör om hela tiden. Tillsätt hackad vitlök, vitkål, salladslök och nudlar. Rör om hela tiden så att nudlarna blir tillagade, men inte klibbar ihop.
3 Knäck äggen och rör ner i woken, rör om så att de blir stekta och smuliga.
Smaksätt med fisksås, sweet chilisås, soja och strösocker.
4 Servera med skivad gurka, limeklyfta och strö över krossade jordnötter.

Recept från