DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Oxrullader – små fina paket med bacon och kapris i en härlig rödvinsås

Underbara oxrullader i en rödvinsås med skogssvamp. En perfekt middag för höstkvällen!

Annonsen laddas.

GÖR SÅ HÄR

FYLLNING

  1. Skala och finhacka schalottenlöken.
  2. Skär bacon i strimlor.
  3. Stek lök och bacon på medelvärme i cirka 2 minuter. Tillsätt kapris och rör om. Ställ åt sidan.
  4. Lägg ut lövbiffarna på ett plant underlag och salta och peppra.
  5. Fördela baconfyllningen på lövbiffarna och rulla ihop.
  6. Fäst ihop rulladerna med en timjankvist eller tandpetare. Om du hellre binder ihop dina rullader med garn, går det också bra.

SÅS

  1. Häll rödvin, vatten och Bong Touch of Taste Oxfond i en gryta. Koka ner till ungefär hälften kvarstår.
  2. Rör ner 50 g rumstempererat smör. Smaka av med balsamicovinäger, salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Dela och skär svamp och sockerärtor i mindre bitar. Lägg åt sidan.
  4. Stek oxrulladerna i smör. Ta upp dem när de fått fin färg. (Rulladerna behöver inte vara genomstekta då de lätt blir torra.) Lägg åt sidan och låt dem vila utan folie!
  5. Stek svampen i smör i samma stekpanna. Stek till den fått fin färg och häll sedan i rödvinsåsen. Rör om.
  6. Lägg i oxrulladerna och låt allt sjuda i ungefär 5 minuter.
  7. Tillsätt sockerärtorna precis innan servering.
  8. Smaklig spis.

Recept från Allt om Mat