Oxrullader

Bröd, fläsk och ansjovis ger rulladerna en mustig smak.

Annonsen laddas.

1. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och bulta ut dem lätt med handen. Salta och peppra.
2. Skala och finhacka löken. Blanda med persiljan. Skär bröd och fläsk i stavar. Strö lök och persilja på köttet. Lägg på bröd och fläsk i den breda änden av köttskivan och lägg på en ansjovisfilé. Rulla ihop rulladerna från den breda änden och fäst med en tandsticka.
3. Bryn rulladerna runt om i smöret. Häll på buljongen, lägg på lock och låt sjuda 8 min under lock tills köttet är genomkokt.
4. Ta upp rulladerna och lägg dem på varmt fat. Håll dem varma under aluminiumfolie.
5. Rör ut vetemjölet i lite kallt vatten. Häll redningen i skyn och låt koka ca 5 min. Vispa i creme fraiche. Hacka saltgurkan och blanda ner nästan allt i såsen.
6. Häll lite av såsen över de varma rulladerna. Strö på resterande gurka och persilja och servera med kokt potatis. Resten av såsen serveras till.

Recept från Allt om Mat