Oxrulader – klassiska med gräddsås och saltgurka

Recept på oxrulader. Bröd, fläsk och ansjovis ger ruladerna en mustig smak.

Gör så här:

  1. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och bulta ut dem lätt med handen. Salta och peppra.
  2. Skala och finhacka löken. Blanda med persiljan. Skär bröd och fläsk i stavar. Strö lök och persilja på köttet. Lägg på bröd och fläsk i den breda änden av köttskivan och lägg på en ansjovisfilé. Rulla ihop ruladerna från den breda änden och fäst med en tandsticka.
  3. Bryn ruladerna runt om i smöret. Häll på buljongen, lägg på lock och låt sjuda 8 min under lock tills köttet är genomkokt.
  4. Ta upp ruladerna och lägg dem på varmt fat. Håll dem varma under aluminiumfolie.
  5. Rör ut vetemjölet i lite kallt vatten. Häll redningen i skyn och låt koka ca 5 min. Vispa i creme fraiche. Hacka saltgurkan och blanda ner nästan allt i såsen.
  6. Häll lite av såsen över de varma ruladerna. Strö på resterande gurka och persilja och servera med kokt potatis. Resten av såsen serveras till.

Recept från