I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Choklad + oxkött + hetta + pancetta = kärlek. Den här underbara oxgrytan blir garanterat en favorit och är perfekt att bjuda vänner och familj på.

För 4

Ingredienser

INGREDIENSER

700 g grytbitar av nöt
2 bananschalottenlökar
1 msk rapsolja kallpressad
100 g pancetta
2 msk vetemjöl
2 tsk paprikapulver rökt
2 tsk cayennepeppar
2 tsk sambal oelek prova dig fram så att det inte blir för starkt
2 dl sherry halvtorr
7 dl vatten
2 msk kalvfond Bong Touch of Taste
1 msk balsamicovinäger
40 g choklad mörk 70-85 %
1 nypa salviablad färska
4 kvistar timjan färska
salt och peppar

Gör så här:

  1. Skär grytbitar i cirka 2 x 2 cm stora bitar. Skiva schalottenlöken och strimla pancettan.
  2. Hetta upp olja i en kastrull och bryn kött, lök och pancetta några minuter.
  3. Pudra över mjöl, cayennepeppar och paprikapulver och låt allt bryna ytterligare några minuter.
  4. Tillsätt sherry och sambal oelek, låt det koka ihop något.
  5. Hacka och tillsätt chokladen, lite i taget, under omrörning.
  6. Häll i fonden och späd med vatten till det täcker ytan. Låt grytan koka på försiktig värme i cirka 1.5 timme.
  7. Smaka av med salt, peppar, vinäger och eventuellt mer fond.
  8. Ta ur örterna och servera.

Tips! Servera gärna tillsammans med bröd och ris.