DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Oxgryta med choklad och pancetta

Choklad + oxkött + hetta + pancetta = kärlek. Den här underbara oxgrytan blir garanterat en favorit och är perfekt att bjuda vänner och familj på.

Gör så här:

  1. Skär grytbitar i cirka 2 x 2 cm stora bitar. Skiva schalottenlöken och strimla pancettan.
  2. Hetta upp olja i en kastrull och bryn kött, lök och pancetta några minuter.
  3. Pudra över mjöl, cayennepeppar och paprikapulver och låt allt bryna ytterligare några minuter.
  4. Tillsätt sherry och sambal oelek, låt det koka ihop något.
  5. Hacka och tillsätt chokladen, lite i taget, under omrörning.
  6. Häll i fonden och späd med vatten till det täcker ytan. Låt grytan koka på försiktig värme i cirka 1.5 timme.
  7. Smaka av med salt, peppar, vinäger och eventuellt mer fond.
  8. Ta ur örterna och servera.

Tips! Servera gärna tillsammans med bröd och ris.

Recept från