Oxfilé med varm tomatsallad och tryffelbearnaise

Välj din färdiga beafavorit och piffa till den med tryffelolja och finhackad
persilja. Klart på 25 minuter!

 

25 minuter

Oxfilé med varm tomatsallad och tryffelbearnaise – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Bryn köttet i smör i en het panna tills det fått fin färg. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg köttet i en ugnssäker form och tillaga till 56° innertemperatur, beräkna ca 10 min. Låt det vila ca 5 min.
  3. Sallad: Halvera tomaterna. Skala och skär löken i klyftor. Stek tomater och lök i olja i en stekpanna under omrörning ca 4 min. Stänk över vinägern och krydda med socker och salt.
  4. Sås: Smaksätt bearnaisesåsen med tryffelolja och blanda i persiljan.
  5. Skär köttet i skivor och servera med den varma salladen och sås. Krossa crostinin och strö den över.

Recept av Ulla Karlström och Cecilia Lundin

Att dricka till oxfilé med tryffelbearnaise

Till den här rätten passar ett generöst rött vin med bra friskhet, som bryter fint mot tryffelbearnaisen.

Fox Creek Red Baron -Shiraz 2015, Australien, 110 kr.
Generöst rödvin i rik stil med toner av saftiga björnbär, kryddor och lakrits.
Jacob’s Creek UnVined Shiraz 2016, Australien, 59 kr.
Rött alkoholfritt vin med mjuk, fruktig smak med drag av skogsbär och örter. Lätt sötma i eftersmaken.

Recept från