Ostsoppa

Fänkål sätter lite extra krydda på den milda soppan. Soppan får inte koka när osten rörts ner.

Ostsoppa Receptbild - Allt om Mat
Holger Edström

Ostsoppa

Ingredienser 4 personer

3 msk majsstärkelse, maizena
2 st hönsbuljongtärning
1 dl vispgrädde
200 g västerbottensost, eller lagrad prästost
2 krm fänkål, hel
1 l vatten
Tillbehör
1 st fänkål, finstrimlad
1 st körvel, färsk
1 pkt grissini, med lufttorkad skinka

Tillagning: 20 min

Ostsoppa

 

1. Riv osten. Rör ut majsstärkelsen med lite av vattnet i en gryta. Tillsätt resten av vattnet och buljongtärningarna. Låt koka upp. Dra grytan av värmen.
2. Tillsätt grädde, fänkål och ost under omrörning och rör tills osten har smält. Värm eventuellt, men soppan får inte koka mer. Häll upp soppan i portionsskålar och lägg i fänkål. Garnera med körvel.
3. Servera gärna med grissini ev lindat med lufttorkad skinka eller bröd.

Recept från