Ostronjuicen har noggrant tagits till vara och reduceras tillsammans med vin till en liten skummande ostronsoppa.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 ostron
1 dl ostronspad
1 schalottenlök
1 dl champagne eller torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald
1 msk gräslök hackad

1. Öppna ostronen och skär loss dem från skalet. Spara spadet och häll det i en kastrull.
2. Skala och finhacka schalottenlöken. Lägg löken i kastrullen och tillsätt vinet. Koka upp och låt koka tills hälften återstår.
3. Tillsätt 2 dl grädde och låt sjuda ca 5 min. Smaksätt med salt och svartpeppar. Vispa 1 dl grädde och vänd ner i soppan.
4. Lägg ett ostron i varje kopp. Häll på soppan. Den varma soppan gör att ostronen drar ihop sig. Garnera kopparna med gräslök.

Fler recept med: Övrigt, Skaldjur, Soppa