Ostron- och krabbcocktail med gurka och chili

Lyxig och god cocktail med ostron, krabbkött från en stor king crab (spindelkrabba), den typen av krabba går att beställa hos fiskhandlare. Annan krabba går också bra att använda. Sjökorallen som garnerar rätten är en glasört som växer vid kusterna runt medelhavsländerna. Smakar salt och hav.

1. Skala och kärna ur ca 15 cm av gurkan, spara skal och kärnhus. Skär gurkan i små tärningar, spara till cocktail. Mixa kärnhus och skal med resten av gurkan och urkärnad grön pepparfrukt. Smaka av med limesaft och salt. Sila och ställ i kylskåp.
2. Kärna ur och finhacka röd pepparfrukt och blanda med
gurktärningar och gräslök. Smaka av med salt och olivolja.
3. Ta ur krabbköttet. Öppna ostronen. Sila ner ostronvattnet i gurkjuicen. Fördela gurksallad med ostron och krabba i glasskålar. Häll på gurkjuicen och garnera med sjökorall. Mal över lite svartpeppar.

Recept från