Ett nytt sätt att servera färska ostron med frisk smak av gurka och sötma av mango.

För 8 person(er)

Ingredienser

8 ostron
50 g mango tärnad, fryst
0,5 gelatinblad
gurka 10 cm

Garnering:

dillvippor

Servering:

2 dl fint salt
1 msk vatten

1. Tina mangon. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Skölj, dela och kärna ur gurkan. Mixa gurkan till en puré .
2. Lyft upp gelatinet och smält det på svag värme med 1 msk av gurkpurén. Blanda ner det i resten av purén och ställ kallt minst 2 timmar. Tärna mangon fint.
3. Blanda salt och vatten. Lägg ut högar av saltblandningen på ett serveringsfat.
4. Öppna ostronen och lossa dem från skalet. Lägg dem i sitt skal på saltbäddarna. Garnera med gurkmos, mangotärningar och dillvippor.

Fler recept med: Övrigt, Skaldjur, Smårätter