Ostron med färsk- ost och wasabi

Råa ostron blandas med lite färskost och serveras på en bädd med glasnudlar och röd paprikavinägrett. Paprikavinägretten är en större sats än vad som går åt, men det är svårt att göra mindre. Den passar bra som salladsdressing eller till kokt fisk och skaldjur.

1. Öppna ostronen och skär loss dem från skalet. Spara spadet till ostroncappuccinon.
2. Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
3. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka paprikan. Lägg lök och paprika (spara lite paprika till garnering) i en kastrull tillsammans med äppelcidervinägern. Koka upp och låt sjuda tills hälften av vinägern återstår. Tillsätt eventuellt lite vatten – löken och paprikan ska bli mjuka. Låt kallna.
4. Mixa lök och paprika med mixerstav. Tillsätt olivoljan droppvis under fortsatt mixning. Smaka av vinägretten med 2 krm salt, 1/2 krm svartpeppar och wasabi.
5. Blanda kesellan med 1 krm salt och 1/2 krm svartpeppar. Vänd ner ostronen i kesellan.  
6. Lägg upp nystan av glasnudlarna på tallrikar. Toppa med ostron. Ringla paprikavinägrett runtom.

Recept från