Mixa ihop lagrad ost och dill och låt den smälta ner över fisken i ugnen – enkelt och gott.

För 4 pers

Ingredienser

Ostbakad torsk med potatissallad och skirat smör

600 g torskfilé, MSC- eller Kravmärkt
600 g potatis, gärna färsk
500 g morötter
1 knippa rädisor
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
100 g vällagrad prästost
1 knippa dill
1 msk olivolja
75 g smör

30 min

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skrapa potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skala och skär morötterna i stavar. Låt dem koka med potatisen ca 5 min. Ansa och halvera rädisorna. Låt potatis och morötter rinna av och blanda dem med rädisor.

2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Grovriv osten. Mixa den med nästan all dill, spara lite till garnering, och olja till en grön röra. Fördela röran över fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min.

3. Skira smöret och häll det över potatis och grönsaker. Garnera med dill och servera till fisken.