Det här är en riktig familjefavorit. Receptet kan dubbleras och passar att frysa in för den som vill förbereda.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 purjolökar
3 dl vatten
1 kött- & grönsaks-buljong tärning
400 g kassler
250 g lasagneplattor färska
1 msk smör
2 dl crème fraiche lätt
3 msk senap skånsk
100 g ost, gärna cheddar riven, vällagrad

Ost- och kasslerfylld cannelloni – gör så här:

  1. Skölj och finstrimla purjolökarna. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Lägg i purjon och sjud den under lock ca 3 min. Sätt en sil över en skål och häll av purjon där så att buljongen samlas upp igen.
  2. Sätt ugnen på 225°. Skär kasslern i tunna strimlor eller småbitar. Blanda dem med den lättkokta purjon.
  3. Lägg ut lasagneplattorna på köksbänken. Fördela purjo- och kasslerblandningen på plattorna och rulla ihop dem. Smörj en ugnssäker form och lägg rullarna tätt i den.
  4. Häll den silade buljongen i en kastrull och blanda med crème fraiche och senap. Koka upp och blanda ner 2/3 av den rivna osten.
  5. Häll den varma såsen samt resten av osten över cannellonirullarna i formen och gratinera i nedre halvan av ugnen ca 20 min.