15 min
Denna sallad passar bra som förrättssallad med en bit bröd eller som tillbehör till en grillad köttbit, fisk eller varför inte bläckfisk. Välj en smakrik lagrad ost, t ex präst-, västerbottens- eller lagrad grevéost, så blir salladen precis så god som receptmakaren vill.

För 6 person(er)

Ingredienser

250 g lagrad ost
200 g champinjoner små

Dressing

3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk italiensk salladskrydda
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
3 tabasco droppar
2 vitlöksklyfta

1. Blanda samman olja, vinäger, senap, salladskrydda, salt, peppar och tabasco i en skål. Skala och pressa i vitlöken.
2. Riv osten på den grova sidan på ett rivjärn. Ansa och skiva champinjonerna tunt. Blanda ner ost och champinjoner i dressingen.
3. Servera salladen genast så att inte champinjonerna hinner mörkna.