Osso buco på lamm med mynta och blomkålscouscous

Klassiker på Mellanösternvis.

45 min+15 min i ugn

Osso buco på lamm med mynta och blomkålscouscous

 

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Bryn köttet i  1 msk olja i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och peppar och lägg köttet i en gryta.
2. Fräs lök, vitlök och morötter i 1 msk olja i stekpannan. Lägg över i grytan. Tillsätt tomatkross, vin, tomatpuré, kanel, lagerblad och 1 tsk salt. Låt puttra under lock ca 30  min, tills köttet är mört.
3. Gremolata: Strimla myntan. Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet. Skala och finhacka vitlöken. Blanda mynta, citronskal och vitlök.
4. Couscous: Sätt ugnen på 250°. Bryt blomkålen i små buketter och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min. Låt sojabönorna rosta med när ca 5 min återstår av tillagningstiden.
5. Koka upp vatten och fond i en kastrull. Tillsätt couscousen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå ca 5 min under lock. Blanda couscousen med blomkål och bönor. Servera osso bucon med couscous och haricots verts. Strö över gremolata.

Recept från