Örtstekt fläskkotlett med variation på broccoli och sparris

Recept på örtstekt fläskkotlett med variation på broccoli och sparris. Till kotletterna passar det bra med en mustig löksky och ­krispiga grönsaker.

 

30 minuter

 

  1. Ta fram kotletterna i rumstemperatur ca 10 min innan de ska tillagas. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  2. Ansa och hyvla 1/4 av broccoli och sparris tunt, gärna på mandolin. Lägg dem i iskallt vatten. Krydda kotletterna med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Stek kotletterna i 75 g smör tillsammans med timjan och -salvia 3–4 min på varje sida. Ta upp kotletterna. Stek löken i samma panna. Häll över citronsaften. Tillsätt vatten och fond och koka ihop ca 5 min. Mixa slätt med mixerstav.
  4. Koka resten av broccolin i lättsaltat vatten ca 4 min. Ta upp den och koka resten av sparrisen ca 2 min.
  5. Servera kotletterna med skyn och kokt och råhyvlad broccoli samt sparris och  bulgur.

Recept av: Johan Backeus

Recept från