Koka en ny lag till sillen, och smaksätt sedan med de färska örterna och citronskal.

För 6 pers på buffé

Ingredienser

Örtsill med krasse, gräslök och persilja

1 förpackning 5 min-sill (420 g)
1 dl vatten
1/2 dl strösocker
2 msk ättiksprit (12 %)
1/2 liten gul lök
2 msk hackad persilja
2 msk gräslök
1/2 ask smörgåskrasse
3 kryddnejlikor
1 lagerblad
1/2 citron, rivet skal
1 krm salt

20 min + 24 timmar i kylen

Örtsill med krasse, gräslök och persilja – gör så här:

  1. Blanda vatten, socker och ättika i en kastrull och sjud tills sockret lösts upp. Ställ åt sidan och låt kallna.
  2. Låt sillen rinna av och skär filéerna i ca 2 cm breda bitar. Skala och hacka löken. Blanda sillen med lök och örter.
  3. Krossa kryddnejlikorna i en mortel och blanda ner i lagen. Tillsätt lagerblad, citronskal och salt. Häll lagen över sillen.
  4. Förvara sillen i kylen i en glasburk med lock ca 24 timmar.