Sallad med salt halloumi och örtgrillade, pigga grönsaker är god såväl varm som kall. Har ni med er en grill kan ni marinera grönsakerna i förväg.

För 8 personer

Ingredienser

1 aubergine
1 squash
2 tomater
8 salladslökar
250 g halloumiost 
1 msk olivolja
3 basilika kvistar
3 oregano kvistar
1 krm svartpeppar nymald

Örtolja:

0,5 dl oregano grovhackad
0,5 dl basilika grovhackad
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
0,5 citron pressad saft
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Örtsallad med grillade grönsaker och halloumi

 

1. Örtolja: Mixa ihop oregano, basilika, vitlök, olivolja och citronsaft med mixerstav. Salta och peppra.
2. Skär aubergine och squash i grova skivor, ca 1 cm tjocka. Halvera tomaterna.
3. Lägg grönsakerna och salladslöken i en form och häll över örtoljan. Låt marinera ca 20 min. Grilla grönsakerna tills de fått fin färg.
4. Skär halloumin i cm-tjocka skivor och pensla med olivolja. Grilla eller stek osten ca 2 min på varje sida, tills den fått fin färg.
5. Plocka bladen från de färska örterna och blanda med grillade grönsaker och halloumi. Vrid över lite svartpeppar på toppen.