Örtsallad med cantaloupe

Recept på örtsallad med cantaloupe. Denna goda örtsallad är det perfekta tillbehöret till en bit grillad kött eller fisk.

För 8 personer:

Ingredienser

1 zucchini gul
1 cantaloupemelon
6 fikon
0,5 kruka mynta
0,5 kruka basilika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
200 g oliver svarta

Dressing:

1 citron
4 msk olivolja
0,5 vitlöksklyfta

25 minuter

Örtsallad med cantaloupe – gör så här:

  1. Svarva zucchinin med en grönsakssvarv till tunna strimlor, eller använd en mandolin för att få tunna skivor. Skala, kärna ur och skär  melonen i klyftor. Halvera fikonen.
  2. Dressing: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda olja, citronskal och citronsaft. Skala och pressa i vitlöken. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanda zucchinistrimlorna med dressingen. Repa bladen från örterna. Blanda alla ingredienser. 

Recept av Alexandra Vikström och Emmy Lundström

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Sallader