Örtpanerad kotlett

Utskuren kotlett är mager mat. Det är också lätt att själv skära bort benet och fettkanten från kotletter med ben. Vi har panerat med dijonsenap och färska örter. Ugnsstek potatisen utan fett.

1. Stek kotletterna 2 minuter per sida på medelvärme. Ta upp och håll dem varma under folie.
2. Häll vatten och fond i stekpannan.
Koka upp. Blanda mini fraiche med vetemjöl och
vispa ner det. Sjud såsen 3 minuter.
Tillsätt soja. Smaka av med ev salt och peppar.
3. Lägg senapen i en klick på en tallrik. Hacka örtkryddorna.
Doppa kotlettkanten i senap och sedan i örtkryddorna eller
bred på senapen och strö över örtkryddorna.
4. Servera köttet med ugnsstekta potatisklyftor, sås och
sallad.

Ca 295 kcal, varav ca 7 g fett, 30 g kolhydrater, 26 g protein

Recept från