Kavla in sesam- och vallmofrön i degen så fastnar de lättare.

För 65 bröd

Ingredienser

25 g jäst
2,5 dl vatten
1 msk kummin hel
1 tsk strösocker
1 tsk örtsalt
1 dl riven krutrök eller annan
3 dl rågmjöl (165 g) grovt
3,5 dl vetemjöl special (210 g)
2 msk timjan hackad färsk
1 msk rosmarin hackad färsk

Garnering:

3 msk sesamfrön
3 msk vallmofrön
4 msk olivolja
1 msk flingsalt

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Blanda i kummin, socker, salt, ost, rågmjöl, vetemjöl och de hackade örterna och arbeta till en smidig deg.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del tunt, ca 50 x 10 cm. Picka tätt med gaffel. Strö över sesam- och vallmofrön och kavla in dem. Pensla på olja och strö över flingsalt.
4. Sporra eller skär degen i bitar, ca 3 cm breda, och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna på galler.

Fler recept med: Bakning, Matbröd, Övrigt, Ris och gryn