Örtiga potatisar och morötter

Underbart gott med mycket smak. Fungerar utmärkt att frysa.

1. Finhacka eller kör oliver, timjan, ansjovis, kapris, vitlök och olivolja i en matberedare. Salta och peppra filén och lägg den i en oljad ugnsform.
2. Bred över olivtäcket och stek i ugnen i 225° 25-30 minuter tills innertemperaturen är 68°. Låt svalna. Skär i ganska tunna skivor och lägg i en frysform som rätten senare kan serveras ur.
Garnera med kapris och timjan vid serveringen.

Örtiga potatisar och morötter

600 g färskpotatis
3 morötter (ca 150 g)
några timjankvistar

Örtmarinad:
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris
några kvistar timjan (ca 5 g)
några persiljekvistar (ca 5 g)
1 tsk dijonsenap
2 msk olivolja
3/4 tsk salt
några varv på svartpepparkvarnen

1. Finhacka ingredienserna till örtmarinaden eller kör ihop i en matberedare. Tillsätt senap och olja och smaka av med salt och svartpeppar.
2. Skrapa och koka potatisen i lättsaltat vatten. Skrapa och skär morötterna i mindre bitar. Låt dem koka med potatisen så att de blir lagom mjuka. Häll av vattnet och rör ner örtmarinaden.
Lägg på några timjankvistar och servera.

Recept från