En suveränt lättgjord strömmingsinläggning. Den som önskar kan använda naturell crème fraiche och smaksätta med finhackad dragon, timjan och persilja. Välj fiskrom efter tycke och kassa, exempelvis stenbitsrom, ishavs-,regnbåge- eller löjrom.

För 4 portioner

Ingredienser

200 g strömmingfilé
3 dl vatten
2 msk ättiksprit 12 procent
0,75 msk salt

Örtsås

2 dl crème fraiche med franska örter
1 msk dill hackad
1 msk rödlök hackad

Örtgravad romströmming

 

1. Dra skinnet av strömmingsfiléerna.

2. Blanda en lag av vatten, ättika och salt. Lägg fisken i lagen och låt stå 4-5 timmar i kylen, tills den är vit och fast.

3. Låt fisken rinna av väl.

4. Rör samman crème fraiche, dill, rödlök och rom till örtsåsen. Blanda ner strömmingfiléerna i såsen

5. Låt strömmingen stå i kylen ca två dygn innan den avnjuts.