Örtfylld majskyckling med aprikossås

Sangogroddar som ibland kallas rädisgroddar dekorerar kycklingen. De kan ofta köpas i välsorterade livsmedelsbutiker. Groddarna påminner i smak om rädisor och är ganska starka.

1. Kyckling: Sätt ugnen på 200°. Skär ett litet snitt längs varje filé så att det bildas en liten ficka. Fyll fickan med örter och fäst med en tandpetare.
Salta och peppra.
2. Bryn kycklingen i smör på båda sidor i stekpannan.
Lägg över i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen
tills innertemperaturen är 68°. Låt vila under folie.
3. Sås: Blanda vin, vatten och grädde i en kastrull. Smula
ner hönsbuljongtärningen och lägg i aprikoser. Låt koka
ihop tills ca 3 dl återstår. Lyft upp 2 aprikoser och mixa ner resten till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Tärna de sparade aprikoserna.
4.Grönsaker: Koka potatisen nästan mjuk i lättsaltat vatten, lägg ner haricots verts när ca 2 minuter återstår av koktiden och rädisor när det återstår 1 minut. Häll av vattnet.
5. Servera potatisen med kycklingfiléer, aprikossås och
garnera med aprikostärningar och sangogroddar.

Recept från