Det ska vara rikligt med örter i receptet på denna curry, som är hämtat direkt från en matlagningskurs i Thailand.

För 2 person(er)

Ingredienser

0,5 tsk salt
0,5 msk rapsolja
0,5 dl vatten
1 krm svartpeppar nymald
0,5 msk ingefära finhackad
1 st vitlöksklyfta hackad
0,5 st rödlök hackad
0,5 tsk spiskummin mald
2 dl persilja hackad, eller färsk koriander
200 g kycklingfilé
2 dl kokosmjölk
1 st spansk pepparfrukt strimlad, grön

Tillbehör:

2 st tomater
150 g sockerärter
100 g äggnudlar

1. Stek pepparfrukt, persilja, spiskummin, ingefära och lök i olja.
2. Skär kycklingen i bitar och stek med röran, 2-3 min.
3. Häll i vatten och kokosmjölk, sjud grytan 5 min. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera med kokta äggnudlar, sockerärter och tomater.
Ca 432 kcal/portion, varav ca 13 g fett. ca 43 g kolhydrater, ca 33 g protein.