Börja med potatisen i ugnen och lägg in fisken lite senare.
Det är praktiskt att laga hela middagen i ugnen. Vi använde torskfilé men det går också bra med andra fiskar som t ex gös eller abborre.

För 4 person(er)

Ingredienser

0,75 kg färskpotatisar små
500 g fiskfilé
3 msk olivolja
1 vitlök klyfta, pressad
0,5 dl örter färska, hackade
1 lime rivet skal + saft
1,5 tsk salt helst gourmetsalt

Tillbehör

sallad, limeklyftor

1. Sätt ugnen på 225°. Tvätta och torka potatisen.
2. Lägg potatisen på ett bakplåtspapper i en långpanna.
Stek den i mitten av ugnen ca 15 minuter.
3. Rör ihop olja, vitlök, örter, limeskal, limesaft och salt.
4. Skär fisken i bitar och lägg dem i långpannan bredvid potatisen.
5. Skeda kryddoljan över potatis och fisk. Sänk värmen till 175°.
6. Stek ytterligare 12-15 minuter beroende på fiskens tjocklek.