Ört- och senapsgravad strömming

Strömmingen behöver dra 8 timmar i lagen innan den blandas i såsen med färska örter.

Ört- och senapsgravad strömming – gör så här:

  1. Dra bort skinnet från strömmingen. Blanda vatten, ättika, socker och salt och rör tills socker och salt har löst sig. Häll lagen över strömmingen och låt den stå kallt ca 8 timmar tills filéerna är vita och fasta i köttet.
  2. Sås: Lägg skalad vitlök, socker, timjan och dragon i en mortel och stöt ihop till en kryddpasta. Vispa ihop majonnäs, gräddfil, senap och citronsaft. Tillsätt kryddpasta, dill och persilja. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll av lagen från strömmingen och låt den rinna av ordentligt. Blanda strömmingen med såsen. Servera med knäckebröd och finhackad rödlök.

Recept från