Oreo cheesecake som i Amerika. Lättbakad cheesecake utan ugn med Oreo-kakor. Smarrigaste receptet!

För 1

Ingredienser

Oreo cheesecake – fyllning

3 dl vispgrädde
600 g färskost naturell Philadelphia
1,25 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 paket oreo kakor

Oreo cheesecake – botten

1 paket kakor Oreo Eller digestive-kex
30 g smör smält

Chokladsås

150 g mörk choklad mörk
2,5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Oreo cheesecake – utan ugn

  1. Starta med chokladsåsen: Låt grädden sjuda upp med vaniljsocker, ta kastrullen från plattan när det börjat koka. Bryt ner chokladen och rör tills du har en slät sås. Ställ sedan kallt.
  2. Krossa Oreo-kakorna till botten i en matberedare, smält smöret och blanda ihop med kexen. Fördela smeten i en form cirka 24 cm, och ställ kallt.
  3. Vispa grädden ordentligt fluffig. Vispa sedan ihop socker, vaniljsocker och Phialdelphiaost. Krossa Oreo-kakorna till smeten i matberedaren.
  4. Vänd ihop grädde med Philadelphiasmeten, och sist häller du i de krossade Oreo-kakorna.
  5. Häll upp smeten i formen och ställ in i kylskåp över natten.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette