Öppna knyten med ädelostfyllning

Vårrulledeg finns säkrast i asiatiska butiker. Fillodeg hittar du i butiker med medelhavsprodukter samt i större Konsumbutiker.

Öppna knyten med ädelostfyllning Receptbild - Allt om Mat
Michael Förster

Öppna knyten med ädelostfyllning

Ingredienser 12 st

2 msk smör, smält
2 st äggulor
2 dl crème fraiche
24 st fillodeg, plattor, 10x10
125 g ädelost
12 st vårrulledeg, plattor, spring roll pastry
Tillbehör
, färska körsbär

1. Sätt ugnen på 225°. Placera en platta vårrulledeg eller dubbla lager fillodeg i 12 engångsbakformar, ca 6 cm diameter, av papper eller folie. Pensla med smält smör runt kanterna.
2. Dela ädelosten i mindre bitar. Kör den tillsammans med
crème fraiche och äggulor i matberedare, eller rör för hand
till en jämn smet. Fördela ostfyllningen i formarna.
3. Grädda knytena i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Servera tillsammans med färska körsbär.

Recept från