Öppna knyten med ädelostfyllning

Vårrulledeg finns säkrast i asiatiska butiker. Fillodeg hittar du i butiker med medelhavsprodukter samt i större Konsumbutiker.

Öppna knyten med ädelostfyllning Receptbild - Allt om Mat
Michael Förster

Öppna knyten med ädelostfyllning

Ingredienser 12 st

2 msk smör, smält
2 st äggulor
2 dl crème fraiche
24 st fillodeg, plattor, 10x10
125 g ädelost
12 st vårrulledeg, plattor, spring roll pastry
Tillbehör
, färska körsbär

1. Sätt ugnen på 225°. Placera en platta vårrulledeg eller dubbla lager fillodeg i 12 engångsbakformar, ca 6 cm diameter, av papper eller folie. Pensla med smält smör runt kanterna.
2. Dela ädelosten i mindre bitar. Kör den tillsammans med
crème fraiche och äggulor i matberedare, eller rör för hand
till en jämn smet. Fördela ostfyllningen i formarna.
3. Grädda knytena i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Servera tillsammans med färska körsbär.

Recept från

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler