Omelett, vegetarisk med ris och soja

Recept på vegetarisk omelett med ris och soja. Grönsaksomelett. En vegetarisk omelett till middag mättar riktigt bra om man lägger ­grönsaker i och serverar ris till

Annonsen laddas.

25 min

Vegetarisk omelett med ris och soja

 

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2. Banka citrongräset och finhacka det. Riv squashen grovt och strimla vitkålen tunt. Vispa ihop ägg, vatten och salt. Fräs grönsakerna samt citrongräset i olja i en stor stekpanna eller två mindre.
3. Häll på äggblandningen när grönsakerna börjar mjukna. Stek 2–3 min så att smeten börjar stelna. Dra in kanterna lite runt om och luta pannan så att den ogräddade smeten rinner ner i bottnen. Fortsätt på det här sättet tills all smet har stelnat.
4. Stjälp upp omeletten eller omeletterna så att de bildar halvmånar på ett fat. Halvera omeletterna och lägg upp på tallrikar.
5. Finhacka salladslöken och strössla över omeletten. Servera med ris och soja.

Recept från Allt om Mat