Omelett, sparris och tomatquinoa

Recept på omelett med ost, sparris och tomatquinoa. Vårlig rätt med spännande konsistenser. Snabb och god omelett som mättar bra.

15 min + 20 min i ugn

Omelett, sparris och tomatquinoa

1. Sätt ugnen på 200°. Vispa samman ägg, mjölk och 1 tsk salt. Häll blandningen i en smord ugnssäker form. Grädda omeletten 20–25 min tills den stannat och inte är rinnig. Tiden beror på hur vid formen är.
2. Pensla sparrisen med 1 tsk olja. Grilla eller stek den i en grillpanna ca 8  min.
3. Skölj och koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skär tomaterna i halvor och blanda med quinoan, 1/2 tsk salt och vinäger.
4. Skiva salladslöken. Vänd ihop med osten och strö över omeletten. Fortsätt grädda omeletten ca 5 min.  Servera med sparris och quinoa.

Recept från