Omelett med matjessill. Med sill och potatis är det lätt som en plätt att svänga ihop en matig omelett.

För 4 personer

Ingredienser

4 kokta potatisar (350 g)
1 burk hela matjessillfiléer (200 g)
1 gurka
1 kruka dill
1 kruka gräslök
1 tsk smör
8 ägg
8 msk vatten
1 krm salt
4 tsk olivolja

Tillbehör

50 g bröd per person

20 min

Omelett med matjessill — gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Skiva sillfiléerna. Skär gurkan i ­stavar. Hacka dill och gräslök.
  2. Fräs potatisen i smör i en stekpanna ca 3 min.
  3. Vispa ihop ägg, vatten, salt och ­örter, spara lite till garnering.
  4. Stek fyra omeletter i omgångar i olja i en stekpanna. Omeletten är färdig när den stadgat sig men fortfarande är krämig på ytan. Luta pannan och låt omeletten försiktigt glida ner till hälften på en tallrik. Lägg på 1/4 av den frästa potatisen och 1/4 av sillbitarna. Vik över den andra halvan.
  5. Garnera omeletterna med de sparade örterna. Servera med gurka och bröd.
Fler recept med: Ägg och mejeri, Fisk, Övrigt, Påsk