Den klassiska parisaren i helt ny tappning! Oliver i färsen, päron och rucola som tillbehör ger en annorlunda smakkombination. Det går även bra att använda ett annat rostbröd, men det är bra om det är en lite större variant.

För 4 personer

Ingredienser

4 roast'n'toastbrödskivor
1 msk smör

Färs

1 dl urkärnade svarta oliver
50 g purjolök
500 g lammfärs
1 ägg
0,5 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sallad

250 g stort päron
50 g rucolasallad
0,5 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tillbehör

gräddfil

Olivparisare med päron- och rucolasallad

 

1. Färs: Hacka oliverna grovt. Ansa och finstrimla purjolöken. Blanda ihop alla ingredienser till färsen i en bunke. Rör till en jämn smet.
2. Fördela färsen på brödskivorna. Stek parisarna i smör i en stekpanna på svag värme, först med färssidan nedåt ca 10 min.
Vänd dem och stek brödsidan 4-5 min.
3. Kärna ur och skär päronet i tunna stavar. Blanda ihop dem med de övriga ingredienserna till salladen i en skål. Servera parisarna med salladen och en klick gräddfil.