Olivöverbakad tonfisk, rostade grönsaker och majs

Den som inte får tag på tonfisk kan ta lax istället.

1. Sätt ugnen på 200°. Krydda med 1/3 av saltet och 1/3 av pepparn på fisken.
2. Finhacka oliver, sardeller och vitlök. Blanda i en bunke med rivet citronskal och 2/5 av olivoljan. Fördela olivröran över tonfisken och lägg åt sidan.
3. Skär aubergine, zucchini, paprika och lök i 3×3 cm stora bitar.
Dela majskolven i 4 bitar och lägg alltsammans på en plåt. Slå på resterande olivolja och blanda väl, salta och peppra med resterande kryddor.
4. Baka grönsakerna mitt i ugnen ca 20 minuter.
5. Lägg på tonfisken och sockerärterna. Baka ytterligare 8-10 minuter i övre delen av ugnen. Tonfisken ska få lite färg på ytan men fortfarande vara röd/rosa i mitten, annars blir den torr.

Recept från