Den som inte får tag på tonfisk kan ta lax istället.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g tonfiskfilé i skivor
1,5 tsk salt
3 krm svartpeppar
20 urkärnade svarta oliver
4 sardeller
1 vitlöksklyfta
1 tsk citron finrivet skal
5 msk olivolja
300 g aubergine
300 g zucchini
1 röd paprika
1 gul paprika
1 orange paprika
1 gul lök
2 majskolvar kokta
100 g sockerärter

1. Sätt ugnen på 200°. Krydda med 1/3 av saltet och 1/3 av pepparn på fisken.
2. Finhacka oliver, sardeller och vitlök. Blanda i en bunke med rivet citronskal och 2/5 av olivoljan. Fördela olivröran över tonfisken och lägg åt sidan.
3. Skär aubergine, zucchini, paprika och lök i 3×3 cm stora bitar.
Dela majskolven i 4 bitar och lägg alltsammans på en plåt. Slå på resterande olivolja och blanda väl, salta och peppra med resterande kryddor.
4. Baka grönsakerna mitt i ugnen ca 20 minuter.
5. Lägg på tonfisken och sockerärterna. Baka ytterligare 8-10 minuter i övre delen av ugnen. Tonfisken ska få lite färg på ytan men fortfarande vara röd/rosa i mitten, annars blir den torr.