Recept på olivklädd kycklingfilé med krämig grönsaksgratäng.

För 4 personer

Ingredienser

600-800 g kycklingfilé
2 dl crème fraiche
200 g fetaost
1,5 dl svarta oliver
salt och peppar
1-2 msk rapsolja

Grönsaksgratäng:

1 zucchini
1 purjolök
2 morötter
1 fänkål
1 krm svartpeppar malen
salt
vitpeppar malen
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde

Till gratinering:

1,5 dl riven ost

Olivklädd kycklingfilé med grönsaksgratäng – gör så här:

  1. Olivklädd kycklingfilé: Värm ugnen till 200 grader. Bryn kycklingfiléerna i stekpannan. Lägg dem i en ugnfast form.
  2. Blanda crème fraiche, fetaost, oliver, salt och peppar i en skål. Fördela sedan över kycklingfiléerna. Grädda i ugn 15–20 minuter.
  3. Grönsaksgratäng: Värm ugnen till 200 grader. Skär grönsakerna i bitar, lägg dem i smord ungsfast form.
  4. Salta och peppra, pressa över vitlöken. Häll över grädden. Strö över riven ost.
  5. Grädda i ugnen 25–30 minuter eller tills gratängen fått fin färg.