Okonomiyaki med bläckfisk och kimchi

Recept på okonomiyaki med bläckfisk och kimchi. Okonomiyaki är ett slags japansk pannkaka. Den serveras med den sötsalta såsen, stekt bläckfisk och bonitoflingor.

 

 

30 min + 1 h för ­kombun att dra

Gör så här:

  1. Lägg kombualgen i vattnet ca 1 timme (detta blir en dashibuljong).
  2. Okonomiyakisås: Smält sockret tills det blir gyllenbrunt. Tillsätt soja, sake och mirin och koka till en simmig sås. Låt kallna. Blanda såsen (spara 1 msk till kycklingen) med ketchupen.
  3. Sila bort kombualgen. Ansa och finstrimla savojkål och purjolök. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt ägg och dashibuljong och vispa till en klimpfri smet. Blanda i kål och purjolök. 
  4. Stek fyra stora plättar av smeten, ca 12 cm i diameter, i olja ca 5 min på varje sida. 
  5. Rensa bläckfisken och skär den i mindre bitar. Skala vitlöksklyftan. Stek bläckfisken tillsammans. med vitlöken i olja ca 2 min. Krydda med salt.
  6. Ansa och strimla salladslöken.  Mixa noribladet till ett pulver. Servera pannkakorna med bläckfisk, okonomiyakisås, kimchi och majonnäs. Garnera med salladslök, noripulver och bonitoflingor. 

Av Sayan Isaksson

Recept från