Okonomiyaki – japansk kålpannkaka

Recept på okonomiyaki  – japansk kålpannkaka. Pannkakorna kan också göras i små stekpannor som på bilden, men då ändras tiden något. Srirachasås eller annan stark chilisås passar bra till.

30 minuter

Recept: Okonomiyaki  – japansk kålpannkaka

  1. Ansa och strimla kålen. Skala  och skiva löken. Blanda 350 g kål och lök, spara lite lök till garnering.
  2. Vispa ihop ägg, vatten, mjöl, 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar i en bunke. Blanda ner kålblandningen i smeten.
  3. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och häll i smeten. Sänk till medelvärme och täck med ett lock. Stek ca 5 min. Fördela baconet på pannkakan. Lägg på locket och stek ytterligare ca 5 min.
  4. Lägg en stor tallrik på stekpannan och vänd allt uppochner så att kakan hamnar på tallriken. Vänd ner i pannan igen, så att baconet hamnar underst, och stek ytterligare ca 5 min under lock.
  5. Blanda 150 g kål med 2 msk olja, 1 msk vinäger, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  6. Pensla okonomiyakin med teriyakisås.
  7. Ringla på lätt crème fraiche och srirachasås. Strö på den sparade löken. Servera med kålsalladen.

Recept av Ulla Karlström

Recept från