Ny kräftlag till frysta kräftor

Frysta kräftor kan man piffa till på nolltid. Hemligheten ligger i att göra en ny egen lag till kräftorna. Tina helst frysta kräftor långsamt i förpackningen, 1–2 dagar i kylskåp. Lägg dem sedan gärna i en ny lag några timmar före serveringen. Frysta kräftorna blir som hemmagjorda!

Ny kräftlag till frysta kräftor Receptbild - Allt om Mat
Ove Lindfors

Ny kräftlag till frysta kräftor

Ingredienser 4 person(er)

Kräftlag till 1 kg frysta kräftor
1/2 dl salt
1 tsk strösocker
2 1/2 l vatten
1 gul lök
1 dl ljust öl
rejält med krondill utan stjälkar.

 

1. Skala och skär löken i klyftor.

2. Koka ihop alla ingredienser under lock 5 min. Låt lagen kallna och häll den över de tinade kräftorna.

Låt stå svalt minst 2 timmar före servering. Sila av spadet.

Recept från