En riktigt kryddig och fyllig rätt, men inte så stark som man kan tro. Kanjana använder mycket olja att steka köttet i, annars bränns kryddblandningen fast i pannan. Vill du ha köttet välstekt, låt det vila i ugnen på 200° medan du wokar grönsakerna.

För 6 person(er)

Ingredienser

6 oxfilé bitar, à 180 g
1 dl rapsolja

Marinad

1 dl vitlök grovhackad, ca 20 klyftor
1 msk vitpepparkorn grovkrossade
korn
1 msk korianderfrön grovkrossade
0,5 dl bönsoja
0,5 dl ostronsås

Sås

0,5 rödlök finhackad
2 vitlöksklyftor finhackade
2 msk rapsolja
1-2 msk panang curry
1 burk kokosmjölk (á 400 g)
1 tsk tamarindpasta
1 msk fisksås
0,5 palmsocker kaka, (20 g)

Wokade grönsaker

2 paprika strimlad, röd och gul
1 selleri stjälk, skivade
6 minimajs delade
1 squash liten, urkärnad, strimlad
imlad
1 lök klyftad, gul
2 msk rapsolja
2 msk oystersås
2 msk bönsoja
1 msk sweet chilisås

Tillbehör

6 jasminris portioner

40 min + 60 min marinering

1. Banka ut köttbitarna lite. Stöt samman ingredienserna till marinaden i en mortel. Blanda med köttbitarna i en skål och låt marinera minst 1 timme i rumstemperatur eller i kylen över natten.
2. Sås: Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt curry och späd med kokosmjölk lite i taget under omrörning. Koka ihop till en kraftig sås, ca 3 dl. Smaka av med tamarindpasta och fisksås och låt palmsockret smälta i såsen. Håll varmt.
3. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
4. Hetta upp oljan i en stor wok eller stekpanna. Stek köttet med marinaden ca 4 min, vänd ofta så att det inte bränns.
5. Hetta upp oljan i en wok- eller stekpanna. Blanda oyster- och sweet chilisås. Woka grönsakerna snabbt i oljan och häll över såsblandningen. Servera direkt tillsammans med köttet, ris och sås.