Gröna grönsaker innehåller mycket antioxidanter, fibrer och mineraler. Enkelt och gott recept på nudelsoppa.

För 4 personer

Ingredienser

2 vitlöksklyftor
5 cm ingefära finriven
3 grönsaksbuljongtärningar
1 lök gul
100 g grönkål
350 g silkestofu
300 g äggnudlar
80 g sockerbönor
1 dl jordnötter grovhackade
rapsolja

Tillbehör

50 g bröd per person

20 min

Nudelsoppa med grönkål, sockerbönor och silkestofu

Gör så här:

1. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och ingefära i 2 msk rapsolja i en kastrull. Häll på 2 liter vatten och lägg i grönsaksbuljong. Koka upp och låt koka ca 5 min.

2. Skala och skär löken i tunna klyftor. Finstrima grönkålen.

3. Skär tofu i ca 2 x 2 cm stora bitar.

4. Lägg  lök och nudlar i buljongen, koka ca 3 min. Tillsätt grönkål, tofu och sockerbönor. Sjud ca 1 minut tills allt blir varmt.

5. Servera med jordnötter och bröd.

Fler recept med: Övrigt, Soppa