En perfekt lunch att ta med i matlåda till jobbet.

För 4 person(er)

Ingredienser

0,5 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 burk räkor skalade (170 g)
400 g nötfärs
1 msk olja
2 tsk ingefära riven färsk
1 msk fisksås
1 lime, rivet skal
1 msk lime pressad
300 g risnudlar

Tillbehör:

1 kruka koriander

1. Skölj och strimla purjolöken.
2. Skala och finhacka vitlöken. Hacka räkorna grovt.
3. Fräs färsen i olja. Lägg i vitlök, ingefära och till sist purjolök. Fräs ca 2 min.
4. Smaka av med fisksås,  limeskal och limesaft. Tillsätt räkorna på slutet och låt dem bli varma.
5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Grovhacka koriander.
6. Servera nudlarna med fräset och hackad koriander.

ca 500 kcal/portion
varav 12 g fett, 31 g protein, 69 g kolhydrater