Fin smak av svartpeppar, citrongräs och mynta har denna sallad som serveras ljummen.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g utskuren biff
2 krm grovmald svartpeppar
1 citrongräs
1 tsk rapsolja
140 g risnudlar
0,3 gurka
1 knipplök
6 små morötter
70 g sockerärter
100 g pak choi eller mangold

Dressing

1 msk pressad lime
1 msk fisksås
1 msk mynta finhackad
1 msk koriander finhackad

1. Skär köttet i 1/2 cm tjocka strimlor. Blanda dem i en skål med peppar, finstrimlat citrongräs och olja. Ställ åt sidan.
2. Koka nudlarna enligt anvisningarna och spola dem i kallt vatten.
Blanda dem med strimlad gurka och lägg upp på 2 tallrikar.
3. Skär knipplök i klyftor och strimlor, ansa och dela eventuellt morötterna, ansa och strimla sockerärterna och skär pak choi i strimlor.
4. Blanda samman ingredienserna till dressingen.
5. Hetta upp en stekpanna eller wok och fräs köttet ca 1 min. Lägg i lök och morötter och fräs 1 min. Blanda ner sockerärter och pak choi för ytterligare 1 min. Servera direkt på nudlarna och blanda med dressingen.