Nougatkakor

De här kakorna har vi inspirerats till att göra, efter att ha blivit förtjusta i en slags små chokladfylld mördegskakor som vi smakat i Italien.

Nougatkakor – gör så här:

  1. Kör smör och farinsocker pösigt i matberedare.
  2. Tillsätt mjölet och kör bara så lite att det blandar sig och blir till en boll.
  3. Rulla degen till en längd, rulla den i plast och lägg den att vila i kylen minst en timme.
  4. Sätt ugnen på 200°. Skär degen i ca bitar och nougaten i lika  många små fyrkantiga bitar.
  5. Lägg en nougatbit på varje degbit, nyp ihop och rulla till fyllda kulor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen 10-12 min tills kakorna börjar få fin färg. Ta ut och låt kakorna svalna på plåten och garnera dem genom att ringla över lite smält choklad.

Recept från