Nougatkakor

De här kakorna har vi inspirerats till att göra, efter att ha blivit förtjusta i en slags små chokladfylld mördegskakor som vi smakat i Italien.

Nougatkakor Receptbild - Allt om Mat
Lena Koller

Nougatkakor

Ingredienser 30 st

125 g smör, rumsvarmt
2,5 dl vetemjöl
1 dl farinsocker
70 g nougat, t ex guldnougat
DEKOR
25 g mörk choklad

1. Kör smör och farinsocker pösigt i matberedare.
2. Tillsätt mjölet och kör bara så lite att det blandar sig och blir till en boll.
3. Rulla degen till en längd, rulla den i plast och lägg den att vila i kylen minst en timme.
4. Sätt ugnen på 200°. Skär degen i ca bitar och nougaten i lika många små fyrkantiga bitar.
5. Lägg en nougatbit på varje degbit, nyp ihop och rulla till fyllda kulor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda mitt i ugnen 10-12 min tills kakorna börjar få fin färg.
Ta ut och låt kakorna svalna på plåten och garnera dem genom att ringla över lite smält choklad.

Recept från