Det påstås att den nya trenden är Raw food, levande föda, vilket innebär att maten ska ätas rå. Nöttårtan ska inte gräddas utan ingredienserna mixas och trycks sedan ut i en form.

För 10 person(er)

Ingredienser

3 dl hasselnötter
2 dl mandel
1 dl pistaschnötter
2 dl dadlar
0,5 dl honung
0,5 dl vatten
2 msk kakao

Garnering

3 dl grekisk yoghurt eller turkisk
1 lime rivet skal av
1 msk honung
2 dl bär eller frukt t ex vinbär och kiwi

1. Blötlägg hasselnötterna i en skål ca 2 timmar. Mixa sedan alla ingredienser till en ganska grov smet. Tillsätt vatten.
Smeten ska gå att trycka ut i formen.
2. Tryck ut smeten ordenligt i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt den vila i kylen ca 2 tim.
3. Blanda yoghurt med honung och limeskal. Bred på ett
tunt lager yoghurt på tårtan.
Lägg på bären och frukt. Servera resten av yoghurten till.