Recept på en underbar nötrulltårta med färskost och bär. Eftersom rulltårtan görs på potatismjöl är den glutenfri. Variera bären efter tillgång, t ex röda vinbär, hallon, björnbär och jordgubbar, skurna i mindre bitar.

För 12 bitar

Ingredienser

100 g hasselnötter
2 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
1,5 dl strösocker

Fyllning:

200 g naturell färskost
1 msk mjölk
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl blåbär
1,5 dl smultron

Baka gott och glutenfritt – recept på nötrulltårta med färskost och bär

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Mal nötterna i mandelkvarn och blanda med potatismjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner nötterna. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på strösockrat bakplåtspapper och dra bort det papper kakan gräddats på. Låt kallna.

 

Rulltårta kan varieras med en mängd olika goda fyllningar, missa till exempel inte vårt recept på kokos- och chokladrulle med limekräm eller vår underbara klassiska rulltårta med sylt!