I den här burgaren möts Amerika och Frankrike i god kombination!

För 4 personer

Ingredienser

Nötfärsburgare:

600 g nötfärs
1 msk kapris
1 msk dijonsenap
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Coleslaw:

1 vitkål klyfta (100 g)
1-2 morötter
1 krm kumminfrön
1 dl yoghurt turkisk
0,5 dl majonnäs
0,5 tsk vitvinsvinäger
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

12 cornichons
2 tomater
1 silverlök
4 hamburgerbröd
mâchesallad

Nötfärsburgare med dijonsenap och coleslaw

1. Coleslaw: Ansa och strimla vitkålen tunt, gärna på mandolin. Skala och grovriv morötterna. Krama ut så mycket vätska som möjligt ur grönsakerna.
2. Rosta kumminfröna i torr stekpanna. Mortla dem grovt.
3. Blanda grönsakerna med kummin, yoghurt, majonnäs, vinäger, salt och peppar.
4. Nötfärsburgare: Hacka kaprisen och blanda med färs, senap, ägg, salt och peppar.
5. Skiva saltgurka, tomat och lök. Låt löken ligga i iskallt vatten 2-3 min för en mildare smak.
6. Grilla burgarna 3-4 min på varje sida. Servera i bröden med coleslaw, sallad och grönsaker.

 

Här köper du den bästa mandolinen med keramiskt blad från Kyocera!

395 kr, 339 för prenumerant.