Både burgare och dressing är kryddade med den smakrika grönsaksröran ajvar relish.

För 4 pers

Ingredienser

Nötfärsburgare med ajvardressing

500 g nötfärs
1/2 dl het ajvar relish
1 ägg
1 tsk salt
1 msk rapsolja

Dressing

2 dl turkisk yoghurt
1 dl het alvar relish
1/2 tsk strösocker
2 krm salt

Tillbehör

4 pitabröd
1 liten gul lök
100 g mâchesallad

15 min

1. Blanda färsen med ajvar, ägg och salt. Forma den till 4 stora burgare.

2. Dressing: Blanda yoghurt och ajvar. Krydda med socker och salt.

3. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär löken i ringar. Ansa salladen.

4. Genomstek burgarna i olja i en stekpanna, ca 4 min på varje sida. Lägg burgarna i pitabröden tillsammans med lök och sallad. Toppa med dressingen och servera.