Servera kokt potatis till om du känner dig extra hungrig.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g nötfärs
1 ägg
1 dl vatten
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 msk smör

Dillsås:

1 dl yoghurt turkisk
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 grönsaksbuljongtärning
1 msk strösocker
2 krm salt
1 krm vitpeppar nymald
1 msk vitvinsvinäger
0,5 kruka dill hackad

Tillbehör:

1 gul lök
150 g sockerärter
1 gurka

1. Blanda alla ingredienser till färsen. Forma till små runda bullar, 2-3 per person.
2. Dillsås: Häll yoghurt, grädde och buljongtärning i en kastrull, värm och smaka av med socker, salt och peppar. Mixa såsen med mixerstav medan du häller i vinägern. Lägg i dillen och mixa lite till. (Såsen kan skära sig när du tillsätter vinägern. Det är ingen fara, den går nämligen ihop igen när du mixar den.)
3. Stek biffarna i smör 8-10 min.
4. Skala och klyfta löken. Snoppa sockerärterna. Ta bort kärnhuset ur gurkan, skala slarvigt med potatisskalare och skär den i sneda bitar.
5. Koka lök och sockerärter hastigt i saltat vatten. Lägg ner gurka precis på slutet, häll direkt i durkslag.
6. Mixa såsen riktigt skummig med mixerstav.
7. Lägg upp grönsakerna på en tallrik och lägg på biffarna. Häll över den skummade såsen.