Nötfärsbiffar i sötsyrlig dillsås

Servera kokt potatis till om du känner dig extra hungrig.

1. Blanda alla ingredienser till färsen. Forma till små runda bullar, 2-3 per person.
2. Dillsås: Häll yoghurt, grädde och buljongtärning i en kastrull, värm och smaka av med socker, salt och peppar. Mixa såsen med mixerstav medan du häller i vinägern. Lägg i dillen och mixa lite till. (Såsen kan skära sig när du tillsätter vinägern. Det är ingen fara, den går nämligen ihop igen när du mixar den.)
3. Stek biffarna i smör 8-10 min.
4. Skala och klyfta löken. Snoppa sockerärterna. Ta bort kärnhuset ur gurkan, skala slarvigt med potatisskalare och skär den i sneda bitar.
5. Koka lök och sockerärter hastigt i saltat vatten. Lägg ner gurka precis på slutet, häll direkt i durkslag.
6. Mixa såsen riktigt skummig med mixerstav.
7. Lägg upp grönsakerna på en tallrik och lägg på biffarna. Häll över den skummade såsen.

Recept från