Recept på nötbollar med potatisstomp och lingonsylt. Spara gärna buljongen som bollarna kokats i - använd som soppbas till exempelvis grönsakssoppa. Nötbollarna passar även bra som vegetariskt alternativ till köttbullar.

För 4 pers

Ingredienser

Nötbollar med potatisstomp och lingonsylt

800 g potatis
100 g hasselnötter
50 g prästost, riven 17 %
1 1/2 dl sojamjöl
2 ägg
3/4 tsk + 1 tsk salt
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
250 g haricots verts
1 msk + 1 msk laktosfritt smör

Tillbehör

1 dl lingonsylt

30 min

Nötbollar med potatisstomp och lingonsylt — gör så här:

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Låt rinna och ånga av.
  2. Finhacka hasselnötterna, gärna i matberedare. Blanda nötterna med ost, mjöl, ägg och 3/4 tsk salt. Rulla till små bollar. Koka upp vatten och buljongtärningar och koka bollarna utan lock ca 3 min.
  3. Koka haricots verts enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Mosa potatisen med en potatisstöt tillsammans med ca 3 msk av buljongen som bollarna kokats i och 1 msk smör. Krydda med 1 tsk salt.
  5. Stek bollarna i 1 msk smör så att de får fin färg, ca 2 min. Servera med potatisstomp, haricotsverts och lingonsylt.

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️