Nöt- och frömix är ett saltsött tilltugg som passar perfekt till champagnen.

För 8 dl

Ingredienser

100 g hasselnötter
200 g solrosfrön
100 g pumpakärnor
0,5 tsk rapsolja
0,5 tsk salt
1 dl sultanrussin
1 påse m-kulor med jordnötter (90 g)

Nöt- och frömix gör så här:

  1. Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna tills skalet börjar spricka och svartna. Gnugga av skalet i en ren kökshandduk.
  2. Rosta solrosfröna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Tillsätt pumpakärnorna och rosta ytterligare ca 2 min. Rör om under tiden.
  3. Ringla över olja och strö på saltet. Blanda i nötterna. Låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper och kallna.
  4. Blanda nötter och frön med russin och godis. Servera blandningen till champagnen.
Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Smårätter