Nöt- och frömix

Ett saltsött tilltugg som passar perfekt till champagnen.

Nöt- och frömix Receptbild - Allt om Mat
Ulrika Pousette

Nöt- och frömix

Ingredienser 8 dl

100 g hasselnötter
100 g pumpakärnor
1/2 tsk rapsolja
1 påse m-kulor, med jordnötter
200 g solrosfrön
1 dl russin
1/2 tsk salt

1. Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna tills skalet börjar spricka och svartna. Gnugga av skalet i en ren kökshandduk.
2. Rosta solrosfröna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Tillsätt pumpakärnorna och rosta ytterligare ca 2 min. Rör om under tiden.
3. Ringla över olja och strö på saltet. Blanda i nötterna. Låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper och kallna.
4. Blanda nötter och frön med russin och godis. Servera blandningen till champagnen.

Recept från

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler